Храм Живоначальной Троицы на Грязех Храм Живоначальной Троицы на Грязех

Из Божественной Литургии : Малый вход с Евангелием

                                                                          Малый вход с Евангелием

Певаему же третиему антифону от певцев, или Блаженнам, аще есть неделя, егда приидут на Славу, священник и диакон, ставше пред святою трапезою, творят поклоны три. Таже прием священник святое Евангелие, дает диакону, и тако изшедше северною страною, предыдущим им лампадам, творят малый вход, и ставше на обычном месте, приклоняют оба главы.  

Диакон: Господу помолимся.  

Лик: Господи, помилуй.

Когда певцы, поющие третий антифон (или, в воскресенье, блаженны), доходят до слов "Слава Отцу и Сыну и Святому Духу:", священник с диаконом трижды кланяются пред святым престолом. Священник, взяв св. Евангелие, дает его диакону и выйдя северными вратами, предшествуемые свещеносцами со светильниками, совершают малый вход.

Диакон: Господу помолимся.

Хор: Господи, помилуй.

                                                                                Молитва входа

Иерей: Владыко Господи Боже наш, уставивый на небесех чины и воинства Ангел и Архангел в служение Твоея славы, сотвори со входом нашим входу святых Ангелов быти, сослужащих нам, и сославословящих Твою благость. Яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Диакон: Благослови, владыко, святый вход.

Священник благословляя, глаголет: Благословен вход святых Твоих, всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Посем диакон подает Евангелие священнику, и целует священник Евангелие. Исполньшуся же конечному тропарю, входит диакон посреде, и став пред иереем, возвышает мало руце и показуя святое Евангелие, глаголет велегласно: Премудрость, прости.

Таже сотворив поклонение, входит во святый олтарь диакон и созади его священник. И диакон убо полагает святое Евангелие на святей трапезе.

Священник: Владыка, Господи Боже наш, установивший на небесах полки и воинства Ангелов и Архангелов для служения Твоей Славе! Сделай, чтобы со входом нашим совершился вход святых Ангелов, с нами служащих и славословящих Твою благость. Ибо Тебе подобает вся слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и всегда, и во веки веков. Аминь.

Диакон: Благослови, владыка, святой вход!

Священник, благословляя, произносит: Благословен вход святых Твоих всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Затем диакон подает священнику для целования св. Евангелие. По окончании последнего тропаря, диакон, став впереди священника в Царских вратах, возвышает св. Евангелие и, показывая его [народу] возглашает громогласно: Премудрость! Станем благоговейно!

И, сотворив поклон, входит в св. алтарь, а за ним и священник. Диакон кладет св. Евангелие на св. престол, певцы же поют:

                                                                                 Входное

Аще же неделя, певцы поют: Приидите, поклонимся и припадем ко Христу. / Спаси ны, Сыне Божий, / Воскресый из мертвых, поющия Ти, / аллилуиа. Единожды.

Аще убо несть неделя: Во святых дивен сый, поющия Ти, / аллилуиа. Единожды.

Таже обычныя тропари. Священник же глаголет молитву сию:

Хор в воскресенье: Придите, поклонимся и припадем ко Христу. / Спаси, Сын Божий,* / Воскресший из мертвых, нас, поющих Тебе: / Аллилуиа.

*В будни: Дивный во святых, нас, поющих Тебе: / Аллилуиа.

Затем хор поет тропари и кондаки по уставу, священник же читает следующую молитву
Просьба о помощи

Братья и сестры!

Храм остро нуждается в финансовой помощи. Подробнее...

О Храме
Жизнь прихода
Обратная связь
Огласительные беседы

Огласительные беседы для желающих принять Таинство Крещения, а также для родителей и восприемников младенцев проводятся в храме каждую 1 и 3 среду месяца в 19:30. Беседы проводит настоятель храма прот. Иоанн Каледа.

Особые молитвы
День календаря